Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca bułka ze smażonym kabanosem, sadzonym jajkiem i warzywami. Smaku nadaje opalony ser żółty i pikantny sos. Po takim śniadaniu na pewno będziecie mieć siły na cały długi dzień.
Palnik kuchenny
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 24
Pyszne wege kotlety z kalafiora. Miękkie i wilgotne w środku, z chrupiącą, po...
Odsłon: 65
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 182
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 24
Pyszne wege kotlety z kalafiora. Miękkie i wilgotne w środku, z chrupiącą, po...
Odsłon: 65
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 182
Składniki
Składniki na sos mieszamy i odstawiamy do przegryzienia. Kabanosy kroimy w plasterki, przesmażamy na oleju. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Smażymy razem, aż cebula mocno się zeszkli. Kabanosa zdejmujemy, a na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy jajka tak, aby białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Bułki podpiekamy w piekarniku.
Podpieczoną bułkę smarujemy sosem, na nim układamy sałatę, pomidora, kabanosy z cebulą.
Następna warstwa to sadzone jajko, a na nim plaster sera. Opalamy ser palnikiem. Na serze układamy górną połówkę bułki.
Burgery podajemy od razu.