Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca bułka ze smażonym kabanosem, sadzonym jajkiem i warzywami. Smaku nadaje opalony ser żółty i pikantny sos. Po takim śniadaniu na pewno będziecie mieć siły na cały długi dzień.
Palnik kuchenny
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Składniki na sos mieszamy i odstawiamy do przegryzienia. Kabanosy kroimy w plasterki, przesmażamy na oleju. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Smażymy razem, aż cebula mocno się zeszkli. Kabanosa zdejmujemy, a na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy jajka tak, aby białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Bułki podpiekamy w piekarniku.
Podpieczoną bułkę smarujemy sosem, na nim układamy sałatę, pomidora, kabanosy z cebulą.
Następna warstwa to sadzone jajko, a na nim plaster sera. Opalamy ser palnikiem. Na serze układamy górną połówkę bułki.
Burgery podajemy od razu.