Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb Orkiszowy z nasionami

Chleb Orkiszowy z nasionami

Autor:

Przepisów i artykułów: 851 Ocena: 9218

Dodano:

Odsłon: 184

Pieczony chleb jest dłużej świeży i smaczniejszy

Składniki

  • 3 szk. mąki orkiszowej
  • 200 g siemię lniane
  • 100 g pestek słonecznika
  • ½ łyżeczki soli
  • 15 dag drożdży świeżych
  • 1 łyżka cukru
  • 2 szk. wody
  • sezam do posypki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chleb Orkiszowy z nasionami

Przygotowanie

  1. 1. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, ½ szklanki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia

  2. 2. Do miski wsypujemy mąkę, siemię, pestki słonecznika, sól, rozczyn i stopniowo wlewamy wodę tak żeby powstało nam gęste ciasto, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia

  3. 3. Przekładamy do formy, posypujemy sezamem i pieczemy 40 minut w 180°C

  4. 4. Chleb gotowy
    5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń