Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony chleb jest dłużej świeży i smaczniejszy
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, ½ szklanki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Do miski wsypujemy mąkę, siemię, pestki słonecznika, sól, rozczyn i stopniowo wlewamy wodę tak żeby powstało nam gęste ciasto, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
3. Przekładamy do formy, posypujemy sezamem i pieczemy 40 minut w 180°C
4. Chleb gotowy 5. Smacznego