Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony chleb jest dłużej świeży i smaczniejszy
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12452
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12452
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, ½ szklanki wody, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Do miski wsypujemy mąkę, siemię, pestki słonecznika, sól, rozczyn i stopniowo wlewamy wodę tak żeby powstało nam gęste ciasto, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia
3. Przekładamy do formy, posypujemy sezamem i pieczemy 40 minut w 180°C
4. Chleb gotowy 5. Smacznego