Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję mój następny wypiek, chleb pszenno- razowy. Jak już wiecie uwielbiam piec własne pieczywo i mogę powiedzieć, że ten jest na prawdę przepyszny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1095
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1095
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 482
Składniki
Przesiej do miski oba rodzaje mąk, sól zrób po środku dziurę i dodaj drożdże, drożdże posyp cukrem i zalej wodą. poczekaj aż drożdże zaczną pracować. Dodaj resztę wody i wyrób ciasto. Ciasto odstaw na ok 2 godziny aż podwoi swoją objętość i powstanie dużo pęcherzyków powietrza. Przełóż ciasto do formy. Zawiń w folią spożywczą i zostaw na 30 minut aby ciasto jeszcze podrosło. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw do niego formę z chlebem. Piecz w formie 30 minut, a następnie 20-30 minut wyjmij z formy i piecz na kratce.