Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb Pszenno żytni jak go robię zapraszam po przepis Przepis na 2 chleby po 500 gr
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Składniki
Do miski daje mąkę pszenna i żytnią ,kminek sól i zakwas ,drodze rozpuszczam w cieplej wodzie i dolewam do miski zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto odstawiam, w cieple miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 do 2 godzin .
Wyrośnięte ciast delikatnie podsypuje mąką by sie nie kleiło dziele na 2 części które umieszczam w nasmarowanych lekko olejem kosówkach i odstawiam jeszcze na 10 do 15 minut by chleby podrosły w blaszkach .
Chleb piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 1 godzinę .Chlebek po upieczeniu wyjmuje z blaszek i kładę na bok lub umieszczam na kratce by odparował i ostygł życzę udanych wypieków Po wykonanie zapraszam na film