Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb Pszenno żytni jak go robię zapraszam po przepis Przepis na 2 chleby po 500 gr
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Do miski daje mąkę pszenna i żytnią ,kminek sól i zakwas ,drodze rozpuszczam w cieplej wodzie i dolewam do miski zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto odstawiam, w cieple miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 do 2 godzin .
Wyrośnięte ciast delikatnie podsypuje mąką by sie nie kleiło dziele na 2 części które umieszczam w nasmarowanych lekko olejem kosówkach i odstawiam jeszcze na 10 do 15 minut by chleby podrosły w blaszkach .
Chleb piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 1 godzinę .Chlebek po upieczeniu wyjmuje z blaszek i kładę na bok lub umieszczam na kratce by odparował i ostygł życzę udanych wypieków Po wykonanie zapraszam na film