Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb Pszenno żytni jak go robię zapraszam po przepis Przepis na 2 chleby po 500 gr
Do miski daje mąkę pszenna i żytnią ,kminek sól i zakwas ,drodze rozpuszczam w cieplej wodzie i dolewam do miski zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto odstawiam, w cieple miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 do 2 godzin .
Wyrośnięte ciast delikatnie podsypuje mąką by sie nie kleiło dziele na 2 części które umieszczam w nasmarowanych lekko olejem kosówkach i odstawiam jeszcze na 10 do 15 minut by chleby podrosły w blaszkach .
Chleb piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 1 godzinę .Chlebek po upieczeniu wyjmuje z blaszek i kładę na bok lub umieszczam na kratce by odparował i ostygł życzę udanych wypieków Po wykonanie zapraszam na film
Prawdziwy domowy chleb żytni na zakwasie. Tylko 3 składniki.
Odsłon: 41466
Chleb pszenny jest lżejszy ale ciągle kwaskowy od zakwasu żytniego.
Odsłon: 2893
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 3061
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 114
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 125
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 149
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 3061
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 114
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 125
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 149
Składniki
Do miski daje mąkę pszenna i żytnią ,kminek sól i zakwas ,drodze rozpuszczam w cieplej wodzie i dolewam do miski zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto odstawiam, w cieple miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 do 2 godzin .
Wyrośnięte ciast delikatnie podsypuje mąką by sie nie kleiło dziele na 2 części które umieszczam w nasmarowanych lekko olejem kosówkach i odstawiam jeszcze na 10 do 15 minut by chleby podrosły w blaszkach .
Chleb piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 1 godzinę .Chlebek po upieczeniu wyjmuje z blaszek i kładę na bok lub umieszczam na kratce by odparował i ostygł życzę udanych wypieków Po wykonanie zapraszam na film
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Śniadania
Bułeczki z serem i prażoną cebulką
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 23
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Odsłon: 36