Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb pieczony w domu jest najlepszy! A jeszcze ze zdrowym dodatkiem to dopiero COŚ ;) Polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Przykryć i odstawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe.
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min, czyli do momentu, aż podwoi swoją objętość. Potem przełożyć do naoliwionej keksówki i odczekać jeszcze 20 min. Piec w temp. 190 min. przez ok. 45 min. Smacznego!