Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb pieczony w domu jest najlepszy! A jeszcze ze zdrowym dodatkiem to dopiero COŚ ;) Polecam!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2733
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3176
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 856
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2733
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3176
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Przykryć i odstawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe.
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min, czyli do momentu, aż podwoi swoją objętość. Potem przełożyć do naoliwionej keksówki i odczekać jeszcze 20 min. Piec w temp. 190 min. przez ok. 45 min. Smacznego!