Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, że chleb pieczony w domu jest najlepszy! A jeszcze ze zdrowym dodatkiem to dopiero COŚ ;) Polecam!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Przykryć i odstawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe.
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min, czyli do momentu, aż podwoi swoją objętość. Potem przełożyć do naoliwionej keksówki i odczekać jeszcze 20 min. Piec w temp. 190 min. przez ok. 45 min. Smacznego!