Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś późno wstałam ale nie omieszkałam spełnić zachcianek moich chłopaków bardzo zachcieli chlebka w jajku po mojemu tak jak z czasów mojego dzieciństwa który często był robiony na śniadanie czy kolację w moim domu rodzinnym
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2623
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10922
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2623
Składniki
Do dużej salaterki wbić całe jajka wsypać sól, pieprz oraz czosnek niedźwiedzi następnie dodać śmietanę i całość dokładnie roztrzepać za pomocą widelca. Jak już mamy przygotowaną masę jajeczną na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni rozgrzać go, pokrojone kromki czerstwego chleba ( najlepszy jest dwu lub trzydniowy ) zamoczyć w masie jajecznej uciskając go aby masa wchłonęła się w chleb, kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na dużym gazie z obu stron na złoty kolor usmażony układać na talerzu, w trakcie smażenia można dolewać olej chleba nie czuć olejem
Tak przygotowany chleb świetnie smakuje jest mega mięciutki i bardzo syty, jeżeli ktoś ma większą ilość domowników wystarczy podwoić ilość składników. Mój ojciec taki chlebek jadał z dżemem ja jakoś nie mogę się przekonać ale za to z żółtym serem smakuje wyśmienicie, idealne rozwiązanie na śniadanie a nawet kolację chociaż słyszałam opinię że na kolację nie za bardzo jest aby jeść jajka tym bardziej smażone moim zdaniem to totalna bzdura