Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś późno wstałam ale nie omieszkałam spełnić zachcianek moich chłopaków bardzo zachcieli chlebka w jajku po mojemu tak jak z czasów mojego dzieciństwa który często był robiony na śniadanie czy kolację w moim domu rodzinnym
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 98
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1471
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1202
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 98
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1471
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1202
Składniki
Do dużej salaterki wbić całe jajka wsypać sól, pieprz oraz czosnek niedźwiedzi następnie dodać śmietanę i całość dokładnie roztrzepać za pomocą widelca. Jak już mamy przygotowaną masę jajeczną na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni rozgrzać go, pokrojone kromki czerstwego chleba ( najlepszy jest dwu lub trzydniowy ) zamoczyć w masie jajecznej uciskając go aby masa wchłonęła się w chleb, kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na dużym gazie z obu stron na złoty kolor usmażony układać na talerzu, w trakcie smażenia można dolewać olej chleba nie czuć olejem
Tak przygotowany chleb świetnie smakuje jest mega mięciutki i bardzo syty, jeżeli ktoś ma większą ilość domowników wystarczy podwoić ilość składników. Mój ojciec taki chlebek jadał z dżemem ja jakoś nie mogę się przekonać ale za to z żółtym serem smakuje wyśmienicie, idealne rozwiązanie na śniadanie a nawet kolację chociaż słyszałam opinię że na kolację nie za bardzo jest aby jeść jajka tym bardziej smażone moim zdaniem to totalna bzdura