Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupki z kurczaka i grzybów. leniwe ciasto francuskie ze śmietaną
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 461
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5754
Składniki
Połącz żółtka ze śmietaną, dodaj sól, proszek do pieczenia, masło, mąkę. Zagniataj ciasto przez 7 minut. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie - posiekany filet z kurczaka, pieczarki, cebulę, smażyć do miękkości, dodać sól, pieprz, świeży koperek do smaku.Uformować ptysie z nadzieniem z ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.