Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupki z kurczaka i grzybów. leniwe ciasto francuskie ze śmietaną
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14601
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19668
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14601
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19668
Składniki
Połącz żółtka ze śmietaną, dodaj sól, proszek do pieczenia, masło, mąkę. Zagniataj ciasto przez 7 minut. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie - posiekany filet z kurczaka, pieczarki, cebulę, smażyć do miękkości, dodać sól, pieprz, świeży koperek do smaku.Uformować ptysie z nadzieniem z ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.