Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupki z kurczaka i grzybów. leniwe ciasto francuskie ze śmietaną
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 520
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 22
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 520
Składniki
Połącz żółtka ze śmietaną, dodaj sól, proszek do pieczenia, masło, mąkę. Zagniataj ciasto przez 7 minut. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie - posiekany filet z kurczaka, pieczarki, cebulę, smażyć do miękkości, dodać sól, pieprz, świeży koperek do smaku.Uformować ptysie z nadzieniem z ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.