Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupki z kurczaka i grzybów. leniwe ciasto francuskie ze śmietaną
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Połącz żółtka ze śmietaną, dodaj sól, proszek do pieczenia, masło, mąkę. Zagniataj ciasto przez 7 minut. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 20 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie - posiekany filet z kurczaka, pieczarki, cebulę, smażyć do miękkości, dodać sól, pieprz, świeży koperek do smaku.Uformować ptysie z nadzieniem z ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.