Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9155
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9155
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6525
Składniki
Wykonanie: Mąkę posolić i zalać ½ szklanką ciepłej wody. Następnie wyrobić ciasto, odstawić na godzinę i jeszcze raz wyrobić na gładko. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto, podzielić na 10 porcji i rozwałkować na cienkie , długie placki. Smażyć na patelni, lekko posmarowaną słoniną z obu stron i po chwili skropić masłem. Dosmażyć na rumiano, ułożyć jeden na drugim i potrzymać w ciepłym miejscu przez 30 minut. Podawać ze świeżym masłem.