Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6836
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 296
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6836
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 296
Składniki
Wykonanie: Mąkę posolić i zalać ½ szklanką ciepłej wody. Następnie wyrobić ciasto, odstawić na godzinę i jeszcze raz wyrobić na gładko. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto, podzielić na 10 porcji i rozwałkować na cienkie , długie placki. Smażyć na patelni, lekko posmarowaną słoniną z obu stron i po chwili skropić masłem. Dosmażyć na rumiano, ułożyć jeden na drugim i potrzymać w ciepłym miejscu przez 30 minut. Podawać ze świeżym masłem.