Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1239
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1239
Składniki
Wykonanie: Mąkę posolić i zalać ½ szklanką ciepłej wody. Następnie wyrobić ciasto, odstawić na godzinę i jeszcze raz wyrobić na gładko. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto, podzielić na 10 porcji i rozwałkować na cienkie , długie placki. Smażyć na patelni, lekko posmarowaną słoniną z obu stron i po chwili skropić masłem. Dosmażyć na rumiano, ułożyć jeden na drugim i potrzymać w ciepłym miejscu przez 30 minut. Podawać ze świeżym masłem.