Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z ciasta francuskiego z musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2189
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2189
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować.
Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon. Mieszając gotować przez kilka minut.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów
Włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.