Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z ciasta francuskiego z musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować.
Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon. Mieszając gotować przez kilka minut.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów
Włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.