Do góry

Śniadania Przepis na:

Cukinia wg Pani Halinki

Cukinia wg Pani Halinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 895 Ocena: 18206

Dodano:

Odsłon: 3544

Dostałam pyszną cukinię wraz z przepisem na nią. Wykonanie jest bardzo łatwe a smak jest zniewalający!

Składniki

  • Cukinia młoda
  • Cebula
  • Marchew
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej rzepakowy/ masło do podsmażenia
  • Bulion/ kostka rosołowa 0,5 szkl
  • Natka pietruszki/ koperek
  • chili opcjonalnie
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia wg Pani Halinki

Przygotowanie

  1. Najpierw zeszkliłam twarde warzywa- cebulę i marchewkę.

  2. Dodałam dosyć cienko pokrojoną cukinię oraz czosnek i chili dla siebie.
    Lekko podsmażyłam i dodałam kostkę rosołowa i podlałam wodą. Poddusiłam do zeszklenia cukinii, nie za długo aby nie "sflaczała".
    Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Robiłam wersję z natką i jest jeszcze smaczniejsza.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (45)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń