Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 1097
Dodano: 07.02.2011
Odsłon: 11310
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
cukier wymieszać z cynamonem.
Rozłożony arkusz ciasta oprószyć częścią cynamonu z cukrem. Złożyć do połowy prawą i lewa stronę ciasta, jak książkę, oprószyć i znowu złożyć lekko docisnąć. Mi złożyło się trzy razy. Odcinać około 1cm. Układać w dużych odległościach, jeszcze posypać resztą mieszanki. Piec ok 20 min, obrócić w połowie pieczenia:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Afrulu 12 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Zawsze staram się miec w lodówce to ciasto,gdy znajomi zapowiedzieli się z wizytą zrobiłam je na szybciutko.Wyszły wspaniale i tak smakowały.Dzięki za przepis :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

kicia_ik1 01 marca 2011Zgłoś do usunięcia
ale super przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 24 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Robiłam już kilka razy, kolejni niezapowiedziani goście byli mile zaskoczeni, naprawdę polecam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 20 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiliśmy i wyszły znakomite, choć nie przewracaliśmy w trakcie pieczenia. Świetny przepis! Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Smakerowa wyszukiwarka jest czasami zawodząca, też mi się zdarzało szukać bezskutecznie jakiegoś przepisu. A trzymałam je w szklanym pojemniku, tylko do rana bo zniknęły;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
P.S. Dlaczego ta smakerowa wyszukiwarka jest taka beznadziejna ? Szukałam Twojego przepisu po "palmiery" - 2 przepisy, nie Twoje, szukałam po "cynamonowe palmiery" - nic. O co tu chodzi ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
A mi podobają się takie serduszka i cieszę się, że mi również takie wyszły :) Do tego chrupiące (chyba nawet je za bardzo wysuszyłam), nieprzesłodzone, megaszybkie, do kawy wyśmienite. Teraz zawsze będę mieć w domu zapas ciasta francuskiego dla "niezapowiedzianych gości". A jak je przechowujesz aby nie były za twarde ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 08 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
piekłam je w 180stopniach i obracałam w połowie pieczenia, po złożeniu ciasta takie wyszły, w pieczeniu zrobiły się serduszka, powinny być bardziej jajowate:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 08 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Nie znałam takich słodkości jak "palmiery" ale bardzo mi się podobają :) W jakiej temperaturze pieczesz ? Czy same rozkładają się w czasie pieczenia tworząc "serduszka" ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 08 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Śliczne!!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz