Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osoby na diecie odchudzającej na śniadanie powinny wybierać dania, które nie tylko będą pełnowartościowe i niskokaloryczne, ale na długo pomogą utrzymać sytość. Świetnym wyborem będzie dietetyczny omlet, proste i pyszne danie, które dostarczy organizmowi sporo białka. Koniecznie zaserwuj go z ulubionymi warzywami.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4653
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34342
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2045
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113730
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4653
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34342
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2045
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113730
Składniki
Zacznij od umycia pomidora, rukoli i bazylii. Cebulę obierz i pokrój w piórka, pomidora i mozzarellę w cienkie plastry. Odstaw dodatki. Do miski wbij jajka, dodaj szczyptę soli, ubijaj całość, aż masa będzie puszysta. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj całość łyżką, odstaw ciasto na kilka minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Wyłóż masę na omlet. Przykryj patelnię pokrywką i smaż przez trzy do czterech minut. Następnie przewróć omlet na drugą stronę, możesz użyć do tego talerza, zsuwając go na niego. Następnie drugą stronę omleta smaż jeszcze przez dwie minut.
Na gorący omlet wyłóż pokrojoną mozzarellę, plastry pomidora, cebulę i rukolę. Zawiń omlet. Wierzch udekoruj listkami bazylii.