Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Osoby na diecie odchudzającej na śniadanie powinny wybierać dania, które nie tylko będą pełnowartościowe i niskokaloryczne, ale na długo pomogą utrzymać sytość. Świetnym wyborem będzie dietetyczny omlet, proste i pyszne danie, które dostarczy organizmowi sporo białka. Koniecznie zaserwuj go z ulubionymi warzywami.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 63
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11035
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 63
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11035
Składniki
Zacznij od umycia pomidora, rukoli i bazylii. Cebulę obierz i pokrój w piórka, pomidora i mozzarellę w cienkie plastry. Odstaw dodatki. Do miski wbij jajka, dodaj szczyptę soli, ubijaj całość, aż masa będzie puszysta. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj całość łyżką, odstaw ciasto na kilka minut.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Wyłóż masę na omlet. Przykryj patelnię pokrywką i smaż przez trzy do czterech minut. Następnie przewróć omlet na drugą stronę, możesz użyć do tego talerza, zsuwając go na niego. Następnie drugą stronę omleta smaż jeszcze przez dwie minut.
Na gorący omlet wyłóż pokrojoną mozzarellę, plastry pomidora, cebulę i rukolę. Zawiń omlet. Wierzch udekoruj listkami bazylii.