Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka domowa nutella. Można ją zrobić z czekoladą gorzką, mleczną lub białą. Proporcje migdałów i orzechów też można ustalić samemu. Jeśli używamy czekolady mlecznej lub białej, zmniejszamy ilość cukru o 1/3. Moja ulubiona wersja to mleczna. Moja najstarsza córka preferuje białą. :)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 408
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g.
Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.