Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka domowa nutella. Można ją zrobić z czekoladą gorzką, mleczną lub białą. Proporcje migdałów i orzechów też można ustalić samemu. Jeśli używamy czekolady mlecznej lub białej, zmniejszamy ilość cukru o 1/3. Moja ulubiona wersja to mleczna. Moja najstarsza córka preferuje białą. :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9144
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6512
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10104
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9144
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6512
Składniki
Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g.
Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.