Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka domowa nutella. Można ją zrobić z czekoladą gorzką, mleczną lub białą. Proporcje migdałów i orzechów też można ustalić samemu. Jeśli używamy czekolady mlecznej lub białej, zmniejszamy ilość cukru o 1/3. Moja ulubiona wersja to mleczna. Moja najstarsza córka preferuje białą. :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3085
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3085
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Migdały i orzechy uprażyć na suchej patelni. Zmiksować w blenderze razem z cukrem pudrem i mlekiem na gładką masę.
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, ostudzić. Połączyć obie masy i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoika o pojemności ok. 400g.
Krem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu maksymalnie 2 tygodni.