Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis - placuszki zawsze się udają. Tu w jesiennej wersji z dodatkiem dyni, imbiru i cynamonu.
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 174
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 962
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 174
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 962
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku z cukrem. Mieszamy z mąką, jajkiem i solą. Najlepiej robić to w dużej misce bo ciasto bardzo rośnie. Przykrywamy ściereczką bawełnianą i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie dodajemy przyprawy, jabłka prażone i puree z dyni (dynia upieczona i zmiksowana). Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Placuszki smażymy na oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru. Najlepiej nakładać je łyżką (polecam łyżkę płukać w kubku z gorącą wodą - wtedy ciasto nie przywiera). Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Śniadania
Śniadaniowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Śniadania
Pikantna kula serowa
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z...
Odsłon: 325
Świąteczna focaccia
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 182