Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na śniadanie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6404
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6404
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, letniego mleka i mąki zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ser zmielić dodać resztę mąki, jaja, roztopioną margarynę sól i rozczyn. Wymieszać, wlać śmietanę, pozostałe mleko i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kłaść łyżką racuszki na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor i podawać z cukrem pudrem lub konfiturą (najlepiej domowej roboty).