Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na śniadanie.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 103
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 32
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, letniego mleka i mąki zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ser zmielić dodać resztę mąki, jaja, roztopioną margarynę sól i rozczyn. Wymieszać, wlać śmietanę, pozostałe mleko i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kłaść łyżką racuszki na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor i podawać z cukrem pudrem lub konfiturą (najlepiej domowej roboty).