Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula duszona to dla mnie wspomnienie dzieciństwa,jest bardzo aromatyczna i pożywna.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
Składniki
Cebulę obrać i poszatkować w cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć boczek,następnie dodać cebulę i powolutku dusić pod przykryciem,stopniowa podlewać wodą tak aby cebula się nie przypaliła tylko stała się miękka.
Gdy cebula nam się udusi i jest miękka,dodajemy do niej jajka i przy pomocy widelca roztrzepujemy i równocześnie mieszamy z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Podajemy na świeżym pieczywie. SMACZNEGO!!!!