Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula duszona to dla mnie wspomnienie dzieciństwa,jest bardzo aromatyczna i pożywna.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
Cebulę obrać i poszatkować w cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć boczek,następnie dodać cebulę i powolutku dusić pod przykryciem,stopniowa podlewać wodą tak aby cebula się nie przypaliła tylko stała się miękka.
Gdy cebula nam się udusi i jest miękka,dodajemy do niej jajka i przy pomocy widelca roztrzepujemy i równocześnie mieszamy z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Podajemy na świeżym pieczywie. SMACZNEGO!!!!