Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula duszona to dla mnie wspomnienie dzieciństwa,jest bardzo aromatyczna i pożywna.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Składniki
Cebulę obrać i poszatkować w cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć boczek,następnie dodać cebulę i powolutku dusić pod przykryciem,stopniowa podlewać wodą tak aby cebula się nie przypaliła tylko stała się miękka.
Gdy cebula nam się udusi i jest miękka,dodajemy do niej jajka i przy pomocy widelca roztrzepujemy i równocześnie mieszamy z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Podajemy na świeżym pieczywie. SMACZNEGO!!!!