Do góry

Śniadania Przepis na:

Duszona cebula z jajkami i kawałkami boczku

Duszona cebula z jajkami i kawałkami boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1515

Dodano:

Odsłon: 1782

Cebula duszona to dla mnie wspomnienie dzieciństwa,jest bardzo aromatyczna i pożywna.

Składniki

  • 4 cebule
  • 3 jajka
  • 50 g boczku chudego
  • Sól
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżka masła
  • woda
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i poszatkować w cienkie paski.
    Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć boczek,następnie dodać cebulę i powolutku dusić pod przykryciem,stopniowa podlewać wodą tak aby cebula się nie przypaliła tylko stała się miękka.

  2. Gdy cebula nam się udusi i jest miękka,dodajemy do niej jajka i przy pomocy widelca roztrzepujemy i równocześnie mieszamy z cebulą.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

  3. Podajemy na świeżym pieczywie.



    SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 30 października 2014 Ale pyszna propozycja! Jeśli to danie z dzieciństwa to na pewno wspaniale smakuje i trzeba koniecznie wypróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń