Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste omlety z dodatkiem pure z dyni i tartym jabłkiem. Duża szansa, że będzie to ulubione śniadaniowe danie Twojej rodziny:)
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8732
Składniki
Żółta odzielić od białek - białka umieścić w mniejszej misce ( takiej żeby można było je ubić) a żółtka w większej misce. Do żółtek dodać pure z dyni, słodziwo i mleko - wymieszać widelcem.
Do mieszanki składników mokrych przesiać mąką, dodać proszek i cynamon - całość dobrze przemieszać/zmiksować żeby nie byo grudek. Białka ubić na pianę. Ubite białka delikatnie wmieszać do ciasta - odstawić na 10 minut. Obrać i zetrzeć jabłko - dodać do ciasta. Omlety smażyć na oleju kokosowym albo rzepakowym. Mi wyszło 7 sztuk. Można podawać z dżemem albo cukrem pudrem.