Do góry

Śniadania Przepis na:

Francuskie tosty z szynką z piekarnika

Francuskie tosty z szynką z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 441

Pyszne chrupiące śniadanie na początek dnia ;-D

Składniki

  • 4 kromki chleba
  • 8 plasterków szynki ze schabu (może byc wasza ulubiona)
  • 2 jajka
  • pieprz i sól
  • masło
  • 2 łyżki siekanego szczypioru z młodych cebulek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kromki chleba smarujemy masłem, na dwie nakładamy szynkę i przykrywamy ją pozostałymi kromkami.

  2. Jajka roztrzepujemy widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. W tak przygotowanym jajku maczamy podwójne kanapki z każdej strony.

  3. Kanapki maczane w jajku układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kanapek wylewamy po równo resztę jajka i posypujemy je siekanym szczypiorem.

  4. Wszystko pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15-20 minut. Podajemy na gorąco polane ketchupem. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń