Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super prosta galaretka na smaczne śniadanie.
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 503
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 181
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 503
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie: Mięso ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do wystudzenia. Następnie obrać ręka od kości, rosół przecedzić przez gęste sitko, ostudzić, dodać żelatynę namoczoną w 100 ml wody, dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaś marchewkę obrać i ugotować oddzielnie, po czym ostudzić i pokroić w plasterki. W salaterkach ułożyć warstwami mięso, marchewkę, pokrojone w ósemki jaka i zalać przygotowanym rosołem i posypać zieleniną. Wstawić w chłodne miejsce, podawać na drugi dzień z pieczywem.