Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galarety z drobiową wędliną na majonezie czosnkowym.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419391
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419391
Składniki
Ugotowałam marchewkę w mundurku a mrożony groszek zblanszowałam. Można użyć groszku konserwowego- ale ma brzydszy kolor. Do foremki- widać z czego- można też użyć skorupek jaj, włożyłam po plastrze jaja, dodałam pokrojoną wędlinę oraz warzywa, i po listku natki. Bulion podgrzałam i rozpuściłam w nim żelatynę. Foremki ułozyłam na wilgotnej ściereczce, aby się nie przechylały. Zalałam wywarem foremki.
Zrobiłam majonez czosnkowo kurkumowy. Najpierw wymieszałam żółtko z musztardą, zgniecionym czosnkiem i kurkuma i solą, a potem dolewałam stopniowo olej.
Gotowe! Można też zwykły majonez doprawić czosnkiem i kurkumą :)
Galarety ułozyłam na majonezie. Smacznego :)