Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galarety z drobiową wędliną na majonezie czosnkowym.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Ugotowałam marchewkę w mundurku a mrożony groszek zblanszowałam. Można użyć groszku konserwowego- ale ma brzydszy kolor. Do foremki- widać z czego- można też użyć skorupek jaj, włożyłam po plastrze jaja, dodałam pokrojoną wędlinę oraz warzywa, i po listku natki. Bulion podgrzałam i rozpuściłam w nim żelatynę. Foremki ułozyłam na wilgotnej ściereczce, aby się nie przechylały. Zalałam wywarem foremki.
Zrobiłam majonez czosnkowo kurkumowy. Najpierw wymieszałam żółtko z musztardą, zgniecionym czosnkiem i kurkuma i solą, a potem dolewałam stopniowo olej.
Gotowe! Można też zwykły majonez doprawić czosnkiem i kurkumą :)
Galarety ułozyłam na majonezie. Smacznego :)