Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galarety z drobiową wędliną na majonezie czosnkowym.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Ugotowałam marchewkę w mundurku a mrożony groszek zblanszowałam. Można użyć groszku konserwowego- ale ma brzydszy kolor. Do foremki- widać z czego- można też użyć skorupek jaj, włożyłam po plastrze jaja, dodałam pokrojoną wędlinę oraz warzywa, i po listku natki. Bulion podgrzałam i rozpuściłam w nim żelatynę. Foremki ułozyłam na wilgotnej ściereczce, aby się nie przechylały. Zalałam wywarem foremki.
Zrobiłam majonez czosnkowo kurkumowy. Najpierw wymieszałam żółtko z musztardą, zgniecionym czosnkiem i kurkuma i solą, a potem dolewałam stopniowo olej.
Gotowe! Można też zwykły majonez doprawić czosnkiem i kurkumą :)
Galarety ułozyłam na majonezie. Smacznego :)