Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówi się „z braku laku dobry kit” no i faktycznie tak jest. Dzisiaj rano zobaczyłam, że nie mam mleka a wszyscy chcą gofry więc były gofry na wodzie a nie na mleku. Wyszły wyśmienite i dlatego chętnie dzielę się przepisem. Nie nadążałam z pieczeniem ich tak szybko znikały. Zapraszam. .
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34977
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18290
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34977
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18290
Składniki
Do miski wsypuję suche składniki i mieszam. Żółtka oddzielam od białek i ubijam białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników daję wodę i żółtka i miksuję. Następnie wlewam olej i miksuję na najniższych obrotach miksera aż masa będzie gładka. Oczywiście zamiast miksera możemy użyć trzepaczkę. Na koniec przekładam ubitą pianę i mieszam delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl