Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówi się „z braku laku dobry kit” no i faktycznie tak jest. Dzisiaj rano zobaczyłam, że nie mam mleka a wszyscy chcą gofry więc były gofry na wodzie a nie na mleku. Wyszły wyśmienite i dlatego chętnie dzielę się przepisem. Nie nadążałam z pieczeniem ich tak szybko znikały. Zapraszam. .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13123
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13123
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5348
Składniki
Do miski wsypuję suche składniki i mieszam. Żółtka oddzielam od białek i ubijam białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników daję wodę i żółtka i miksuję. Następnie wlewam olej i miksuję na najniższych obrotach miksera aż masa będzie gładka. Oczywiście zamiast miksera możemy użyć trzepaczkę. Na koniec przekładam ubitą pianę i mieszam delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl