Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mówi się „z braku laku dobry kit” no i faktycznie tak jest. Dzisiaj rano zobaczyłam, że nie mam mleka a wszyscy chcą gofry więc były gofry na wodzie a nie na mleku. Wyszły wyśmienite i dlatego chętnie dzielę się przepisem. Nie nadążałam z pieczeniem ich tak szybko znikały. Zapraszam. .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Do miski wsypuję suche składniki i mieszam. Żółtka oddzielam od białek i ubijam białka w oddzielnym naczyniu na sztywną pianę. Do suchych składników daję wodę i żółtka i miksuję. Następnie wlewam olej i miksuję na najniższych obrotach miksera aż masa będzie gładka. Oczywiście zamiast miksera możemy użyć trzepaczkę. Na koniec przekładam ubitą pianę i mieszam delikatnie przy pomocy trzepaczki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta na kratkę. Pieczemy tak jak mamy w instrukcji gofrownicy. Dekorujemy wg uznania i zajadamy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl