Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo. Świeże bułki najlepiej smakują z samym masłem, ale i ser, czy wędlina chętnie dołączą do towarzystwa.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 408
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Składniki
Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy sól, cukier i mieszamy. Następnie wkruszamy drożdże, dodajemy białko, bazylię i czosnek. Wlewamy stopniowo wodę i wyrabiamy dokładnie ciasto. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i ponownie zagniatamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części i formujemy z nich bułki. Każdą z nich układamy na blasze lekko posmarowanej olejem. Przykrywamy i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy wierzch bułek wodą i posypujemy ulubionymi ziarnami. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C.