Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka domowa granola jest przepyszna, zdrowa i bardzo odżywcza.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 572
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 72
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 728
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 572
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 72
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 728
Składniki
Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Przygotować dużą blachę (najlepiej z wyposażenia piekarnika) i wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać płatki owsiane z orzechami, cynamonem, kokosem i nasionami słonecznika i dyni. Herbatę zaparzyć i połączyć z miodem. Następnie wlać do miski z płatkami i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę rozłożyć równomiernie na całej powierzchni blachy. Piec w piekarniku przez 10 minut. Po tym czasie zamieszać płatki i piec przez kolejne 10 minut. Jeszcze raz przemieszać i piec kilka jeszcze kilka minut na lekko miodowy kolor. Na koniec posypać rodzynkami i żurawiną i pozostawić do wystygnięcia.