Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj bardzo smaczne, proste w przygotowani grzanki. Grzanki przygotowałam na dzisiejsze śniadanie, śniadanie pyszne i obfite. Polecam
blaszka, nóż, patelnia, deska,
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 324
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 246
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 51
Składniki
Grzanki z serem kilka kromek; Pieczarki po obraniu pokroić w plastry, cebulę obrać pokroić w piórka i poddusić na margarynie 2 łyżki do odparowania, doprawić pieprzem i solą do smaku. Kromki bułki posmarować cienko masłem obłożyć podsmażonymi i wystudzonymi pieczarkami z cebulą, nałożyć na parę kromek plasterki sera żółtego , a na kilka kromek plasterki sera topionego. Kromki ułożyć na delikatnie wysmarowanej tłuszczem blasze. Grzanki z pomidorami kilka kromek; Pomidor sparzyć , obrać a następnie pokroić w trochę grubsze plastry. Cebule po obraniu pokroić w cienkie pół plastry. Kromki bułki posmarować z obydwu stron i ułożyć na plastry pomidora, cebulę oraz ser żółty a na kilku plastry serka topionego. Posypać pieprzem solą i bazylią. Również ułożyć na blasze. Blachę z przygotowanymi kromkami czyli grzankami włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia sera około 10 - 15 minut. Podawać polane keczupem. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Podsmażanie pieczarek i cebuli.
Przygotowanie kromek.
Grzanki gotowe do podania.