Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe i pożywne śniadanie. Dostarcza energii na pół dnia
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15243
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15243
Składniki
Na początku musimy namoczyć soczewicę (wystarczy pół godziny, ale można też ja zostawić w wodzie na noc). Po namoczeniu gotujemy do stanu al dente i odcedzamy Cebulę kroimy, marchewkę ścieramy na grubych oczkach na tarce, ja często robię ścinki z marchewki obieraczką (szybciej sie po tym sprząta), siekamy czosnek
Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy marchewkę, czosnek. Smażymy około 5 minut. Dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy, odrobinę wody, sól, pieprz, papryki (słodka i / lub ostra - wg własnego smaku). Dusimy na małym ogniu przez parę minut. Gotową zawartość patelni wykładamy na kromki chleba