Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe i pożywne śniadanie. Dostarcza energii na pół dnia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6995
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244209
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19963
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 576
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6995
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244209
Składniki
Na początku musimy namoczyć soczewicę (wystarczy pół godziny, ale można też ja zostawić w wodzie na noc). Po namoczeniu gotujemy do stanu al dente i odcedzamy Cebulę kroimy, marchewkę ścieramy na grubych oczkach na tarce, ja często robię ścinki z marchewki obieraczką (szybciej sie po tym sprząta), siekamy czosnek
Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy marchewkę, czosnek. Smażymy około 5 minut. Dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy, odrobinę wody, sól, pieprz, papryki (słodka i / lub ostra - wg własnego smaku). Dusimy na małym ogniu przez parę minut. Gotową zawartość patelni wykładamy na kromki chleba