Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja hot doga, pełna aromatu od ziół.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5940
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5940
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12753
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Płatki zagotować w niewielkiej ilości osolonego mleka, przestudzone dodać do mięsa. Pomidory suszone , lubczyk, czosnek posiekać i również dodać do mięsa. Wszystko doprawić solą, pieprzem, przyprawą pomidorowo-czosnkową z czarnuszką, dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na min. pół godziny. Do bułeczek wkładamy po 2 listki lubczyku i wypełniamy nadzieniem mięsnym. Nagrzewamy piekarnik. Bułki z wierzchu smarujemy zalewą z pomidorów suszonych i wykładamy je na folię aluminiową i lekko zawijamy lub po prostu na papier do pieczenia. Bułeczki zawinięte po ok. 10 minutach trzeba odwinąć, do zapieczenia, a te na papierze trzeba obracać aby się nie spiekły. Dla lepszego efektu bułki możemy posypać czarnuszką. Czas zapiekania ok. 20 minut w temperaturze do 140 C.