Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja hot doga, pełna aromatu od ziół.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Płatki zagotować w niewielkiej ilości osolonego mleka, przestudzone dodać do mięsa. Pomidory suszone , lubczyk, czosnek posiekać i również dodać do mięsa. Wszystko doprawić solą, pieprzem, przyprawą pomidorowo-czosnkową z czarnuszką, dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na min. pół godziny. Do bułeczek wkładamy po 2 listki lubczyku i wypełniamy nadzieniem mięsnym. Nagrzewamy piekarnik. Bułki z wierzchu smarujemy zalewą z pomidorów suszonych i wykładamy je na folię aluminiową i lekko zawijamy lub po prostu na papier do pieczenia. Bułeczki zawinięte po ok. 10 minutach trzeba odwinąć, do zapieczenia, a te na papierze trzeba obracać aby się nie spiekły. Dla lepszego efektu bułki możemy posypać czarnuszką. Czas zapiekania ok. 20 minut w temperaturze do 140 C.