Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z indyka nadziewany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne. Tym razem przygotowałam w galarecie typu malaga, ale z wykorzystaniem wina porto. Niesamowity smak.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 169
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 83
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 53
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7829
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 169
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 83
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 53
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7829
Składniki
1. Przygotowuję filet z indyka - staram się go tak rozkroić by otrzymać duży kawałek fileta. Od zewnątrz nacieram solą i pieprzem. Od wewnątrz sypię przyprawy np. curry, czubrycę, majeranek. Kładę masło w plasterkach i posiekane śliwki.
2. Zwijam...
.... Sznuruję.
.... i piekę na smalcu gęsim ok. 1 godz.
3. Studzę. Kroję w plastry.
4. Żelatynę rozpuszczam w wodzie z dodatkiem wina porto i dodaję szczyptę soli. 5. Czekam aż ostygnie ale nie stężeje. 6. Schab układam na paterze. Ozdabiam. Wkładam do lodówki by zrobiły się zimne (lepiej tężeje galareta).
7. Zalewam zimną galaretą porcjami (w odstępie kilkunastu minut).