Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pożywna i rozgrzewająca owsianka z jabłkiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2059
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2059
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421343
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2044
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Jabłko obieram i kroję. Mieszam z makiem, cynamonem, szczyptą soli i cukrem. Rozpuszczam masło na patelni. Wrzucam jabłka. Podgrzewam, karmelizuję, rozmiękczam. Płatki, otręby, część rodzynków i len solę, mieszam i gotuję na mleku. Czekam, aż owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć. Maksymalnie zmniejszam moc palnika i czekam. Kilka chwil. Zdejmuję rondel z palnika i dodaję miód. I odrobinę cynamonu. Przekładam do miski. Na wierzchu układam jabłka, pozostałe odcedzone rodzynki. Posypuję jeszcze trochę makiem. Dodaję migdały.