Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pożywna i rozgrzewająca owsianka z jabłkiem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Jabłko obieram i kroję. Mieszam z makiem, cynamonem, szczyptą soli i cukrem. Rozpuszczam masło na patelni. Wrzucam jabłka. Podgrzewam, karmelizuję, rozmiękczam. Płatki, otręby, część rodzynków i len solę, mieszam i gotuję na mleku. Czekam, aż owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć. Maksymalnie zmniejszam moc palnika i czekam. Kilka chwil. Zdejmuję rondel z palnika i dodaję miód. I odrobinę cynamonu. Przekładam do miski. Na wierzchu układam jabłka, pozostałe odcedzone rodzynki. Posypuję jeszcze trochę makiem. Dodaję migdały.