Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z uwagi na panujący u mnie szał na jaglankę, w poszukiwaniu nowych smaków, połączyłam ją z suszonymi śliwkami, gorzką czekoladą, orzechami włoskimi i cynamonem. Wyszło rewelacyjnie!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 906
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6044
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9881
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 906
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6044
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9881
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy gorącą wodą. Następnie zalewamy mlekiem i ciepłą wodą i gotujemy około 10 minut.
W tym czasie śliwki kroimy w kostkę. Orzechy łupiemy, dzielimy na drobniejsze kawałki i prażymy chwilę na suchej patelni. Po 10 minutach gotowania, dorzucamy do kaszy śliwki i gotujemy jeszcze około 7 minut, co chwilę mieszając. Przed końcem gotowania dodajemy 1 kostkę gorzkiej czekolady i cynamon, mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy z kuchenki i dodajemy uprażone orzechy, mieszamy. Przekładamy do miseczki i gotowe. Można ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO:)