Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagły to nic innego jak kasza jaglana gotowana na mleku z dodatkiem cukru, suszonych śliwek oraz rodzynek. Ja znam to danie wersji ryżu na mleku, jednak tutaj dodatek śliwek oraz rodzynek sprawia, że jest ono niesamowicie smaczne, a do tego bardzo pożywne.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12044
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8853
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Kaszę płuczemy, odsączamy, sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i ponownie odsączamy. Śliwki kroimy w mniejsze części.
Mleko zagotowujemy z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka wrzucamy kaszę i mieszając czekamy aż będzie ugotowana (ok. 15 minut). Do tak przygotowanej kaszy dodajemy śliwki oraz rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy, podajemy jeszcze ciepłe.