Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie na sto albo milion sposobów ;) to jeden z nich
Patelnia z pokrywką
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
Myję i kroję pomidory, usuwam szypułki. Układam je na papierowym ręczniku, by trochę ociekły z wody (żeby tłuszcz nie strzelał).
Rozpuszczam masło i wrzucam pomidory. Smażę 2 minuty lekko mieszając.
Wbijam na patelnię z pomidorami jajka, jak na sadzone. Przykrywam patelnia i zmniejszam ogień do połowy. Smażę 4 minuty - aż zoltka będą przykryte cienką warstwą ściętego białka. I zjadam ze smakiem ;)