Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie na sto albo milion sposobów ;) to jeden z nich
Patelnia z pokrywką
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1959
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2309
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1959
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2309
Składniki
Myję i kroję pomidory, usuwam szypułki. Układam je na papierowym ręczniku, by trochę ociekły z wody (żeby tłuszcz nie strzelał).
Rozpuszczam masło i wrzucam pomidory. Smażę 2 minuty lekko mieszając.
Wbijam na patelnię z pomidorami jajka, jak na sadzone. Przykrywam patelnia i zmniejszam ogień do połowy. Smażę 4 minuty - aż zoltka będą przykryte cienką warstwą ściętego białka. I zjadam ze smakiem ;)