Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie polecam jajecznicę z pomidorami i cebulą, podaną z kromką swojskiego pieczywa.
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 505
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 182
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 505
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 182
Składniki
Wymytego pomidora kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy pomidory puszczą sok dodajemy jajka, lekko solimy i smażymy do ścięcia się jajecznicy.
Każdy sam reguluje sobie ścięcie jajecznicy. Jedni lubią mocno ściętą, drudzy wolniejszą.
Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!