Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie polecam jajecznicę z pomidorami i cebulą, podaną z kromką swojskiego pieczywa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8683
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 109
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8683
Składniki
Wymytego pomidora kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy pomidory puszczą sok dodajemy jajka, lekko solimy i smażymy do ścięcia się jajecznicy.
Każdy sam reguluje sobie ścięcie jajecznicy. Jedni lubią mocno ściętą, drudzy wolniejszą.
Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!