Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica nie jedno ma imię. Przygotowałam ją ze szparagami i białą cebulką dymką.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181942
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181942
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Składniki
Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).