Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica nie jedno ma imię. Przygotowałam ją ze szparagami i białą cebulką dymką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 928
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 928
Składniki
Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).