Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica nie jedno ma imię. Przygotowałam ją ze szparagami i białą cebulką dymką.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28963
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28963
Składniki
Odłam końcówki szparag i potnij pod kątem na mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku 3-4 minuty i odcedź na sicie. W międzyczasie pokrój cebulę w drabną kostkę i usmaż na maśle lub oliwie. Wbij jaja i dopraw solą i pieprzem. Dodaj połowę szparagów i usmaż całość mieszając. Wyłóż na talerze. Na wierzch połóż resztę szparagów i posyp płatkami chili. Podawaj z grzankami ( u mnie sucharki z chałki).