Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica ze szpinakiem

Jajecznica ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14636

Dodano:

Odsłon: 1898

Smaczna jajecznica ze szpinakiem na niedzielne śniadanie.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak rozmrozić, cebulę bardzo drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mąkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć, następnie dodać szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i dusić około 10 minut. Na koniec dodać śmietanę i wbić jaja i przysmażyć na wolnym ogniu ( uważając aby jaja nie ścięły się zbyt mocno). Proponuje podać na tłuczonych ziemniakach z kwaśnym mlekiem lub śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń