Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna jajecznica ze szpinakiem na niedzielne śniadanie.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Wykonanie: Szpinak rozmrozić, cebulę bardzo drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mąkę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć, następnie dodać szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i dusić około 10 minut. Na koniec dodać śmietanę i wbić jaja i przysmażyć na wolnym ogniu ( uważając aby jaja nie ścięły się zbyt mocno). Proponuje podać na tłuczonych ziemniakach z kwaśnym mlekiem lub śmietaną.