Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka nadziewane pastą jajeczną to strzał w dziesiątkę, Pięknie wyglądają i fajnie smakują . Polecam
garnek , nóż, widelec, łyżka, talerz,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 124
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 124
Składniki
Jajka po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek. Z trzech jajek przygotować pastę jajeczną , żółtka rozgnieść widelcem , a białka drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać posiekany szczypiorek oraz majonez według uznania i 1/2 łyżeczki chrzanu tartego, soli i pieprzy do smaku , wymieszać. Pozostałe jajka przekroić na połówki, 3 połówki udekorować ketchupem, 3 majonezem , a z pozostałych wyjąć żółtka rozgnieść je widelcem i dołożyć do pasty jajecznej w razie potrzeby pastę jeszcze raz doprawić pieprzem i solą .Taką pastą napełnić pozostałe połówki jajek. Smacznego
Pyszne jajka śniadaniowe gotowe do podania.