Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne śniadanie. Przygotuj je na weekend. Rodzina będzie zachwycona!
forma na muffinki
Polecam.
Odsłon: 666
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4433
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1123
Polecam.
Odsłon: 666
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4433
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1123
Składniki
Formę na muffinki spryskujemy oliwą lub wykładamy papilotkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy z kwadratów umieszczamy w foremce.
Do foremek wyłożonych ciastem francuskim wbijamy po jednym jajku. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka w cieście francuskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż białko się zetnie a ciasto francuskie delikatnie zarumieni na rogach.
Muffinki jajeczne podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.