Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne śniadanie. Przygotuj je na weekend. Rodzina będzie zachwycona!
forma na muffinki
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4871
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44993
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4871
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44993
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Składniki
Formę na muffinki spryskujemy oliwą lub wykładamy papilotkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy z kwadratów umieszczamy w foremce.
Do foremek wyłożonych ciastem francuskim wbijamy po jednym jajku. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka w cieście francuskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż białko się zetnie a ciasto francuskie delikatnie zarumieni na rogach.
Muffinki jajeczne podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.