Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne śniadanie. Przygotuj je na weekend. Rodzina będzie zachwycona!
forma na muffinki
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326812
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17047
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326812
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17047
Składniki
Formę na muffinki spryskujemy oliwą lub wykładamy papilotkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy z kwadratów umieszczamy w foremce.
Do foremek wyłożonych ciastem francuskim wbijamy po jednym jajku. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka w cieście francuskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż białko się zetnie a ciasto francuskie delikatnie zarumieni na rogach.
Muffinki jajeczne podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.