Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne śniadanie. Przygotuj je na weekend. Rodzina będzie zachwycona!
forma na muffinki
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 62
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 50
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 189
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 62
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 50
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 189
Składniki
Formę na muffinki spryskujemy oliwą lub wykładamy papilotkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy z kwadratów umieszczamy w foremce.
Do foremek wyłożonych ciastem francuskim wbijamy po jednym jajku. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka w cieście francuskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż białko się zetnie a ciasto francuskie delikatnie zarumieni na rogach.
Muffinki jajeczne podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.