Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już zapomniałam jak wspaniale smakują jajka w takim wydaniu. Mój mąż stwierdził, że jemu jeszcze nigdy jajek podanych w ten sposób nie serwowałam, więc musiałam zrobić. Był oczywiście zachwycony. Smak i zapach smażonego masła, rumienionej bułki tartej... niezapomniane. Gorąco polecam Wam ten przepis.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 529
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1753
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 540
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1865
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 529
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1753
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 540
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1865
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 8- 10 minut. Dłuższy czas gotowania może skutkować nieprzyjemnym zapachem jajka i zielonkawą otoczką wokół żółtka. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie każde jajo w skorupce kroimy wzdłuż na połowę. Najlepiej zrobić to zdecydowanym ruchem i użyć do tego noża z piłką. Ze skorupek wyjmujemy i żółtko i białko, starając się nie uszkodzić skorupek.
Białka i żółtka rozgniatamy widelcem, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, roztopionym masłem (2 łyżki), odrobiną soli i pieprzu. Farszem delikatnie wypełniamy skorupki jajek. Panierujemy w bułce tartej tylko od strony farszu. Smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Podajemy z sałatką z pomidorów i cebuli. Smacznego.