Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealane zarówno na śniadanie jak i obiad czy kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456809
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1225
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2096
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Łodygę brokuła, seler i marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy masło klarowane i posypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 wbijamy na warzywa jajka i zapiekamy tak by białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Orzechy i migdały mielimy w młynku i posypujemy nimi zapieczone jaja. Całość oprószamy jeszcze pieprzem, solą i szczyptą płatków drożdżowych. Posypujemy zieloną natką.