Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealane zarówno na śniadanie jak i obiad czy kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118365
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8488
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118365
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8488
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2251
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1591
Składniki
Łodygę brokuła, seler i marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy masło klarowane i posypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 wbijamy na warzywa jajka i zapiekamy tak by białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Orzechy i migdały mielimy w młynku i posypujemy nimi zapieczone jaja. Całość oprószamy jeszcze pieprzem, solą i szczyptą płatków drożdżowych. Posypujemy zieloną natką.