Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealane zarówno na śniadanie jak i obiad czy kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1136
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1147
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13177
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1136
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1147
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13177
Składniki
Łodygę brokuła, seler i marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy masło klarowane i posypujemy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 wbijamy na warzywa jajka i zapiekamy tak by białka się ścięły, a żółtka pozostały płynne. Orzechy i migdały mielimy w młynku i posypujemy nimi zapieczone jaja. Całość oprószamy jeszcze pieprzem, solą i szczyptą płatków drożdżowych. Posypujemy zieloną natką.