Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z czereśni? Nie tym razem. Kanapka z czereśniami. Musisz spróbować tego przepisu
Wydrylowane i umyte czereśnie rozłóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posypcie je suszony tymiankiem i skropcie oliwą. Całość wymieszajcie i wrzućcie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Kolejnym krokiem będzie przekrojenie na pół bułek typu ciabbatta i poszatkowanie rukoli. Teraz macie 20 minut dla siebie na rozwijanie sowich pasji.
Gdy zostanie 5 minut do końca pieczenia czereśni możecie wrzucić bułki do piernika. Za ten czas złapię odpowiednie ciepło i zyskają chrupkość. Gdy czas pieczenia upłynie wyjmijcie czereśnie, a bułki mogą poczekać w nagrzanym piekarniku, aż czereśnie lekko ostygną. Pokrójcie fetę na plasterki i ułóżcie na chrupiących bułkach. Następnie na bułkę nakładacie czereśnie i na sam wierzch dajecie rukolę. Wystarczy jeszcze wszystko wykończyć świeżo mielonym pieprzem. Życzę smacznego. Wpadnijcie po przepis na kanapkę z Capri która przeniesie was nas tą słoneczną wyspę.
Lekki,delikatny,letni deser.Robię go ,gdy pojawiąją się świeże czereśnie.
Odsłon: 9225
W tym sezonie czereśnie w nieco innym zestawieniu smakowym, z brązowym cukrem...
Odsłon: 3754
Prosty, szybki przepis. Idealny dodatek do letnich obiadów. Kompot jest słodz...
Odsłon: 2236
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 57
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 439
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 32
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 57
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 439
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 32
Składniki
Wydrylowane i umyte czereśnie rozłóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posypcie je suszony tymiankiem i skropcie oliwą. Całość wymieszajcie i wrzućcie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Kolejnym krokiem będzie przekrojenie na pół bułek typu ciabbatta i poszatkowanie rukoli. Teraz macie 20 minut dla siebie na rozwijanie sowich pasji. Gdy zostanie 5 minut do końca pieczenia czereśni możecie wrzucić bułki do piernika. Za ten czas złapię odpowiednie ciepło i zyskają chrupkość. Gdy czas pieczenia upłynie wyjmijcie czereśnie, a bułki mogą poczekać w nagrzanym piekarniku, aż czereśnie lekko ostygną. Pokrójcie fetę na plasterki i ułóżcie na chrupiących bułkach. Następnie na bułkę nakładacie czereśnie i na sam wierzch dajecie rukolę. Wystarczy jeszcze wszystko wykończyć świeżo mielonym pieprzem. Życzę smacznego. Wpadnijcie po przepis na kanapkę z Capri która przeniesie was nas tą słoneczną wyspę.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Śniadania
Smoothie jabłkowo - brzoskwiniowe
Śniadania
pikantna szakszuka z jagnięcymi kiełbaskami
Śniadania
Klasyczny omlet francuski
Bardzo pikantna jajecznica.
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 119
Smoothie jabłkowo - brzoskwiniowe
Pyszne, zdrowe, orzeźwiające smoothie:)
Odsłon: 68