Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z czereśni? Nie tym razem. Kanapka z czereśniami. Musisz spróbować tego przepisu
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Wydrylowane i umyte czereśnie rozłóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posypcie je suszony tymiankiem i skropcie oliwą. Całość wymieszajcie i wrzućcie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Kolejnym krokiem będzie przekrojenie na pół bułek typu ciabbatta i poszatkowanie rukoli. Teraz macie 20 minut dla siebie na rozwijanie sowich pasji. Gdy zostanie 5 minut do końca pieczenia czereśni możecie wrzucić bułki do piernika. Za ten czas złapię odpowiednie ciepło i zyskają chrupkość. Gdy czas pieczenia upłynie wyjmijcie czereśnie, a bułki mogą poczekać w nagrzanym piekarniku, aż czereśnie lekko ostygną. Pokrójcie fetę na plasterki i ułóżcie na chrupiących bułkach. Następnie na bułkę nakładacie czereśnie i na sam wierzch dajecie rukolę. Wystarczy jeszcze wszystko wykończyć świeżo mielonym pieprzem. Życzę smacznego. Wpadnijcie po przepis na kanapkę z Capri która przeniesie was nas tą słoneczną wyspę.