Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka z pastą z boczniaka, serem, pomidorem i rukolą
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 28
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 278
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1213
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 28
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 278
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1213
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Pasta z boczniaków: 1. Boczniaki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. 2. Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek i podsmaż boczniaki, aż staną się miękkie i lekko zrumienione. 3. Dodaj do nich 1 łyżkę mascarpone i dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka pasta. 4. Dopraw pastę solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami (np. tymiankiem czy bazylią).
Instrukcje dla kanapki: 1. Bułkę pełnoziarnistą przekrój na pół. 2. Na dolnej części bułki rozsmaruj pastę z boczniaków. 3. Na pastę połóż plasterki sera żółtego. 4. Następnie dodaj pokrojone pomidory. 5. Na wierzch połóż garść świeżej rukoli. 6. Przykryj górną częścią bułki i ciesz się wykwintną kanapką!