Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka wieprzowa marynowana w przyprawach z musztardą i ziołowym pieprzem, pieczona w rękawie jest aromatyczna, miękka i soczysta. Takie mięsko można podawać na zimno jako wędlina do kanapek lub na ciepło z sosem do dania obiadowego.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93854
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2710
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1631
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2302
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93854
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2710
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3531
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1631
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2302
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, dodać resztę składników marynaty, dokładnie wymieszać.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, dokładnie natrzeć marynatą.
Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać i odłożyć do lodówki przynajmniej na całą noc. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia lub gęsiarki, (folię w kilku miejscach przebić wykałaczką) i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godziny w temp 160-170 stopni.