Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna to doskonały pomysł dla dzieci. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu a zarazem zdrowy, bo nie zawiera cukru.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1489
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4428
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1489
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4428
Składniki
Szklankę mleka zagotowujemy, wsypujemy kaszę, gotujemy i mieszamy do zgęstnienia. Konsystencja kaszy musi być dosyć gęsta, żeby kasza ładnie nam zastygła. Studzimy.
Foremkę - możecie użyć filiżanki, salaterki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i przelewamy do niej ugotowaną kaszę (bez folii kasza tak ładnie nie wyjdzie z miseczki po ostygnięciu :)). Wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu wykładamy ją na talerz i polewamy zmiksowanymi truskawkami. Prosto pysznie i zdrowo. Smacznego!