Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna to doskonały pomysł dla dzieci. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu a zarazem zdrowy, bo nie zawiera cukru.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Szklankę mleka zagotowujemy, wsypujemy kaszę, gotujemy i mieszamy do zgęstnienia. Konsystencja kaszy musi być dosyć gęsta, żeby kasza ładnie nam zastygła. Studzimy.
Foremkę - możecie użyć filiżanki, salaterki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i przelewamy do niej ugotowaną kaszę (bez folii kasza tak ładnie nie wyjdzie z miseczki po ostygnięciu :)). Wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu wykładamy ją na talerz i polewamy zmiksowanymi truskawkami. Prosto pysznie i zdrowo. Smacznego!