Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna to doskonały pomysł dla dzieci. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu a zarazem zdrowy, bo nie zawiera cukru.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Szklankę mleka zagotowujemy, wsypujemy kaszę, gotujemy i mieszamy do zgęstnienia. Konsystencja kaszy musi być dosyć gęsta, żeby kasza ładnie nam zastygła. Studzimy.
Foremkę - możecie użyć filiżanki, salaterki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową i przelewamy do niej ugotowaną kaszę (bez folii kasza tak ładnie nie wyjdzie z miseczki po ostygnięciu :)). Wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu wykładamy ją na talerz i polewamy zmiksowanymi truskawkami. Prosto pysznie i zdrowo. Smacznego!