Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy takie śniadania. Smaczne, szybkie i bardzo syte.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy cynamon i kefir. Miksujemy na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajemy wodę. Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Wrzucamy na tą samą patelnię na której smażyliśmy placuszki. Wlewamy 1/3 szkl wody. Gdy woda odparuje a jabłka zaczną się karmelizować dodajemy miód i cynamon. smażymy ok . 1 min po czym przekładamy na placuszki. Podajemy z kleksem kwaśniej śmietany. Pyszny kop na początek dnia :)