Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy takie śniadania. Smaczne, szybkie i bardzo syte.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy cynamon i kefir. Miksujemy na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajemy wodę. Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Wrzucamy na tą samą patelnię na której smażyliśmy placuszki. Wlewamy 1/3 szkl wody. Gdy woda odparuje a jabłka zaczną się karmelizować dodajemy miód i cynamon. smażymy ok . 1 min po czym przekładamy na placuszki. Podajemy z kleksem kwaśniej śmietany. Pyszny kop na początek dnia :)