Do góry

Śniadania Przepis na:

Klasyczne gofry

Klasyczne gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2667

Dodano:

Odsłon: 220

Przepis na klasyczne, chrupiące gofry

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki wody gazowanej
  • 1/4 szklaki oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielić od białek- białka przełożyć do metalowej lub szklanej miski, żółtka do większej miski w której będziemy robić ciasto.
    Białka ubić na pianę
    W 3 misce zmieszać mąkę i proszek do pieczenia.
    Do żółtek dodać cukier, zmiksować, dodać olej, wodę i mleko i miksować na wolnych obrotach.
    Przesypać mąkę, zmiksować.
    Łyżką dodać połowę piany z białek, zmieszać delikatnie, dodać resztę i wmieszać w ciasto.
    Piec w gofrownicy wysmarowanej tłuszczem ok 7 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń