Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 30
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 43
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 42
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 46
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 30
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 30
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 43
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 42
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 46
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 30
Składniki
Żółtka oddzielić od białek- białka przełożyć do metalowej lub szklanej miski, żółtka do większej miski w której będziemy robić ciasto. Białka ubić na pianę W 3 misce zmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do żółtek dodać cukier, zmiksować, dodać olej, wodę i mleko i miksować na wolnych obrotach. Przesypać mąkę, zmiksować. Łyżką dodać połowę piany z białek, zmieszać delikatnie, dodać resztę i wmieszać w ciasto. Piec w gofrownicy wysmarowanej tłuszczem ok 7 minut.