Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Składniki
Żółtka oddzielić od białek- białka przełożyć do metalowej lub szklanej miski, żółtka do większej miski w której będziemy robić ciasto. Białka ubić na pianę W 3 misce zmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do żółtek dodać cukier, zmiksować, dodać olej, wodę i mleko i miksować na wolnych obrotach. Przesypać mąkę, zmiksować. Łyżką dodać połowę piany z białek, zmieszać delikatnie, dodać resztę i wmieszać w ciasto. Piec w gofrownicy wysmarowanej tłuszczem ok 7 minut.