Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 262
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 988
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 262
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 988
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25247
Składniki
Żółtka oddzielić od białek- białka przełożyć do metalowej lub szklanej miski, żółtka do większej miski w której będziemy robić ciasto. Białka ubić na pianę W 3 misce zmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do żółtek dodać cukier, zmiksować, dodać olej, wodę i mleko i miksować na wolnych obrotach. Przesypać mąkę, zmiksować. Łyżką dodać połowę piany z białek, zmieszać delikatnie, dodać resztę i wmieszać w ciasto. Piec w gofrownicy wysmarowanej tłuszczem ok 7 minut.