Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1850
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1850
Składniki
Jaja ugotowałam na twardo, 8 minut od zagotowania się wody- wtedy jaja nie będą miały niebieskawej obwódki. Jaja miały być bardziej kolorowe ale skończyło się na pomyśle z "moje gotowanie". Buraka obrałam ze skóry i starłam go na tarce, w miseczce zalałam go wrzątkiem i włożyłam trzy obrane jaja. Jeszcze trochę soli i ocet jabłkowy, żeby jaja były smaczne. Kurkumę rozmieszałam z olejem- z wodą słabo się miesza, dodałam przegotowaną wodę, sól i ocet jabłkowy. W mieszaninę włożyłam trzy jaja.
Następnego dnia jaja są gotowe. Smacznego :)