Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1130
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1293
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 529
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1130
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1293
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 529
Składniki
Jaja ugotowałam na twardo, 8 minut od zagotowania się wody- wtedy jaja nie będą miały niebieskawej obwódki. Jaja miały być bardziej kolorowe ale skończyło się na pomyśle z "moje gotowanie". Buraka obrałam ze skóry i starłam go na tarce, w miseczce zalałam go wrzątkiem i włożyłam trzy obrane jaja. Jeszcze trochę soli i ocet jabłkowy, żeby jaja były smaczne. Kurkumę rozmieszałam z olejem- z wodą słabo się miesza, dodałam przegotowaną wodę, sól i ocet jabłkowy. W mieszaninę włożyłam trzy jaja.
Następnego dnia jaja są gotowe. Smacznego :)