Do góry

Śniadania Przepis na:

Kolorowe jaja

Kolorowe jaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 10158

Dodano:

Odsłon: 673

Lekko marynowane

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam na twardo, 8 minut od zagotowania się wody- wtedy jaja nie będą miały niebieskawej obwódki.

    Jaja miały być bardziej kolorowe ale skończyło się na pomyśle z "moje gotowanie".

    Buraka obrałam ze skóry i starłam go na tarce, w miseczce zalałam go wrzątkiem i włożyłam trzy obrane jaja. Jeszcze trochę soli i ocet jabłkowy, żeby jaja były smaczne.

    Kurkumę rozmieszałam z olejem- z wodą słabo się miesza, dodałam przegotowaną wodę, sól i ocet jabłkowy. W mieszaninę włożyłam trzy jaja.

  2. Następnego dnia jaja są gotowe.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (52)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń