Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na śniadanie wielkanocne. Szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Składniki
8 jajek wkładamy do wody i gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy (mają pozostać surowe). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na tłuszczu. Obrane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Surowe jajka rozbijamy przy pomocy widelca. Jajka łączymy z namoczoną uprzednio bułką, cebulą i pietruszką. Solimy i pieprzymy do smaku. Formujemy kotleciki. Panierujemy w tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Danie podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- u mnie z marchewką z groszkiem.