Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na śniadanie wielkanocne. Szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
8 jajek wkładamy do wody i gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy (mają pozostać surowe). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na tłuszczu. Obrane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Surowe jajka rozbijamy przy pomocy widelca. Jajka łączymy z namoczoną uprzednio bułką, cebulą i pietruszką. Solimy i pieprzymy do smaku. Formujemy kotleciki. Panierujemy w tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Danie podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- u mnie z marchewką z groszkiem.