Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na śniadanie wielkanocne. Szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
8 jajek wkładamy do wody i gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy (mają pozostać surowe). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na tłuszczu. Obrane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Surowe jajka rozbijamy przy pomocy widelca. Jajka łączymy z namoczoną uprzednio bułką, cebulą i pietruszką. Solimy i pieprzymy do smaku. Formujemy kotleciki. Panierujemy w tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Danie podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- u mnie z marchewką z groszkiem.