Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na śniadanie wielkanocne. Szczególnie polecam osobom, które nie przepadają za jajkami podanymi w tradycyjny sposób.
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 145
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 169
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 145
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 169
Składniki
8 jajek wkładamy do wody i gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy (mają pozostać surowe). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy ją na tłuszczu. Obrane jajka ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Surowe jajka rozbijamy przy pomocy widelca. Jajka łączymy z namoczoną uprzednio bułką, cebulą i pietruszką. Solimy i pieprzymy do smaku. Formujemy kotleciki. Panierujemy w tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Danie podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami- u mnie z marchewką z groszkiem.