Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka drobiowo-wieprzowa z jajkami.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21590
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21590
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Jaja ugotować na twardo. Mięso opłukać, włożyć do sagana, dodać obrane warzywa i przyprawy, zalać zimną wodą tylko do wysokości mięsa. Powoli gotować 2-3 godziny. Po 20-25 minutach wyjmujemy warzywa a po 30-40 minutach wyjmujemy jedno udko do zrobienia KURKI. Mięso powinno być miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania osolić. Gdy pozostałe mięso oddziela się od kości, przecedzić wywar przez gazę na sitki i ostudzić. Udko wyjęte jako pierwsze zostawiamy w całości, resztę mięsa oddzielamy od kości, rozdrabniamy i rozkładamy na półmiski. Do mięsa dodajemy pokrojone warzywa, całość zalewamy galaretą. KURKA. Na jednym półmisku układamy całe udko,z marchewki robimy dzióbek, grzebień. Na dole rozkładamy rozdrobnione mięso, wkładamy w nie 3 jajka, dekorujemy natką pietruszki z zalewamy galaretą. Możemy zrobić też gniazdo z mięsa i jajek.