Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodko i wytrawnie. To są najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Tym razem z gęstym przecierem malinowym. Takie kluseczki uwielbiała moja mama.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1186
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1186
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę.
Do roztartego sera dodajemy jajko, mąkę i sól.
W saganku zagotować wodę, lekko posolić.
Zanurzać łyżkę stołową w gorącej wodzie, nabrać 1/3-1/2 łyżki ciasta i wkładać do wrzącej wody.
Gdy wyłożymy kluski, lekko mieszamy a po 2 -3minutach od ponownego wrzenia i wypłynięcia klusek wyjmujemy je. Gotowe polewamy przecierem malinowym, oczywiście domowym.