Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodko i wytrawnie. To są najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Tym razem z gęstym przecierem malinowym. Takie kluseczki uwielbiała moja mama.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3562
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 94
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4768
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3562
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 94
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4768
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę.
Do roztartego sera dodajemy jajko, mąkę i sól.
W saganku zagotować wodę, lekko posolić.
Zanurzać łyżkę stołową w gorącej wodzie, nabrać 1/3-1/2 łyżki ciasta i wkładać do wrzącej wody.
Gdy wyłożymy kluski, lekko mieszamy a po 2 -3minutach od ponownego wrzenia i wypłynięcia klusek wyjmujemy je. Gotowe polewamy przecierem malinowym, oczywiście domowym.