Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na słodko i wytrawnie. To są najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Tym razem z gęstym przecierem malinowym. Takie kluseczki uwielbiała moja mama.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4104
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4104
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę.
Do roztartego sera dodajemy jajko, mąkę i sól.
W saganku zagotować wodę, lekko posolić.
Zanurzać łyżkę stołową w gorącej wodzie, nabrać 1/3-1/2 łyżki ciasta i wkładać do wrzącej wody.
Gdy wyłożymy kluski, lekko mieszamy a po 2 -3minutach od ponownego wrzenia i wypłynięcia klusek wyjmujemy je. Gotowe polewamy przecierem malinowym, oczywiście domowym.