Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty masełko.
Do malaksera, młynka wsypywać stopniowo orzechy, mielić tak długo, aż powstanie jednolita masa. Jeśli chcemy uzystkać idealnie gładką masę polecam użyć młynka elektrycznego, gdyż malakser częścowo pozostawia małe chrupiące orzeszki (osobiście wolę tą wersję).
Do powstałej masy dosypywać po łyżeczce cukru brązowego i kilka kropli oleju tak długo aż do uzyskamy odpowiadający nam smak i gęstość. Proporcje cukru i oleju podałam opcjonalnie, każdego składnika możemu użyć mniej lub więcej, wzależności od naszych preferencji. Jeśli przesadziliśmy z olejem wystarczy dodać orzechów i dalej miksować.
Masło odstawić na noc (nie do lodówki) aby reszta nieutartego cukru miała okazję się rozpuścić.
Dla osób nie przepadających za słonym posmakiem orzechów proponuję użyć prażonych w łupinach (oczywiście wcześniej obranych). Zamiast oleju arachidowego można rownież użyć dobrej jakości masła.
Masło orzechowe świetnie smakuje z krakersami, ciepłymi grzankami, i co może wydać się dziwne z malinowym dżemem :) Masło możemy przechowywać w słoikach około miesiąca.
Smacznego
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 12
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 184
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 357
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 12
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 184
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 357
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Składniki
Do malaksera, młynka wsypywać stopniowo orzechy, mielić tak długo, aż powstanie jednolita masa. Jeśli chcemy uzystkać idealnie gładką masę polecam użyć młynka elektrycznego, gdyż malakser częścowo pozostawia małe chrupiące orzeszki (osobiście wolę tą wersję).
Do powstałej masy dosypywać po łyżeczce cukru brązowego i kilka kropli oleju tak długo aż do uzyskamy odpowiadający nam smak i gęstość. Proporcje cukru i oleju podałam opcjonalnie, każdego składnika możemu użyć mniej lub więcej, wzależności od naszych preferencji. Jeśli przesadziliśmy z olejem wystarczy dodać orzechów i dalej miksować.
Masło odstawić na noc (nie do lodówki) aby reszta nieutartego cukru miała okazję się rozpuścić.
Dla osób nie przepadających za słonym posmakiem orzechów proponuję użyć prażonych w łupinach (oczywiście wcześniej obranych). Zamiast oleju arachidowego można rownież użyć dobrej jakości masła.
Masło orzechowe świetnie smakuje z krakersami, ciepłymi grzankami, i co może wydać się dziwne z malinowym dżemem :) Masło możemy przechowywać w słoikach około miesiąca.
Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Kanapka z czereśniami
Śniadania
Kanapka Elvisa Presleya
Śniadania
Omlet z bananami
Śniadania
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Kanapka z czereśniami
Kompot z czereśni? Nie tym razem. Kanapka z czereśniami. Musisz spróbować teg...
Odsłon: 98
Kanapka Elvisa Presleya
Do kin trafił właśnie film o Elvisie Presleyu, więc pomyślałam, że to dobry c...
Odsłon: 225