Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Turecka kuchnia słynie z warzyw, aromatycznych przypraw i bogatych śniadań. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na przepyszną turecką jajecznicę, w której oprócz jajek znajdziecie paprykę, pomidora, cebulę i natkę pietruszki.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą.
Papryki myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę dorzucamy do zeszklonej cebuli.
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dorzucamy na patelnię.
Warzywa przykrywamy i dusimy przez około 4-5 minut.
Po tym czasie odkrywamy patelnię. Wbijamy jajka. Ponownie przykrywamy i dusimy przez około 3-4 minuty. Następnie odkrywamy patelnię. Składniki doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Turecką jajecznicę mieszamy do połączenia składników i nakładamy na talerze.